Минало Събитие

Каяк и Йога на Арменистис ( 03 септември до 06 септември 2022 г. )

Арменистис може да се опишe с една дума - Перлата на Ситония. Най-добрият къмпинг, устроен с всички екстри, най-красивият плаж и залив и най-тюркоазено синята вода, която може да видите на полуострова. Сенчести места за къмпингуване, чисти и модерни тоалетни и бани, ресторант с прекрасна кухня, бар с вечерни програми и какво ли още не. Избрали сме го не само заради тази уникалност, но и заради прекрасните възможности за активна почивка, които това място предоставя. Тук можем да правим всеки ден различни разходки с каяците до живописни кътчета за гмуркане и плаж, можем да плуваме в залива, да се разхождаме по скалите за лов на панорамни гледки, да посрещнем невероятен изгрев от морето на фона на Атон, да правим йога на пясъка или на поляната до плажа. Възможностите са безброй и ние ще грабнем няколко от тях за тези четири дни!
Програмата е следната:

Първи ден - събота:
Тръгваме от София към 5,30 ч. с транспорт на Трип-Номад Тийм. Пристигаме в къмпинга около обяд и разпъваме бивака, обядваме и правим лека почивка и плаж. В следобедните часове ще натопим каяците за една лека разходка до дивия плаж с името „Робинзон”. Там ще направим пауза за плаж и плуване и ако имаме време ще отскочим до Rodia- Beach bar за по бира и фрапе. След това се връщаме в къмпинга, където ни чакат барбекюто и студените напитки. Преди това за желаещите да разпуснат с една йога практика на плажа, ще се погрижи нашата квалифицирана инструкторка. Нашата добра къмпинг екипировка дава доста удобства за готвене в бивака, но разбира се няма да пропуснем и вкусната храна в ресторанта на домакините.

Втори ден - неделя:
Днес ще сменим посоката и ще тръгнем с каяците на юг, като в зависимост от метеорологичните условия, ще се прицелим в друго култово място Afrika kafe на Platanitsi Beach. Ще минем покрай покрай Orange Beach и Paradise Beach. Това са закътани плажчета с причудливи скални форми и кристално синя вода, ще се гмуркаме и ще си правим подводни снимки. Достигаме до Платеници, където пак може да се радваме на студени фрапета и коктейли на дългата пясъчна ивица с невероятна панорама към Атон. В късния следобед се връщаме обратно на Арменистис и преди вечеря любителите на Йога отново могат да се включат в нашата вечерна йога- практика на плажа. В сезона в петък и събота на бара на къмпинга обикновено организират партита или концерти, така че, който иска, може да се включи в купона с идеята да остави някакви сили и за следващия ден.

Трети ден-понеделник:
Днес ще транспортираме каяците до плажа на Вурвуру. Срещу него на 15 мин. гребане се намира о. Диапорос. Това е доста нашумяла каяк дестинация в последните години и има причина да е така. Ще направим пълна обиколка на острова (разбира се, ако времето в морето ни позволи), като ще спираме на най-приятните места за плуване, плаж и снимки. Ще завършим трипа на един плаж с много подходящи скали за скачане и екстремни преживявания за по-смелите. Късния следобед товарим каяците и може да направим една класическа таверна във Вурвуру в ресторант Парис преди да се приберем на кемпа. Днес за който желае, ще може да практикува отново йога на плажа по време или след каякинга. Вечерта на Арменистис отново може да се забавляваме с програмата на бара, която са приготвили от къмпинга или просто да споделим весела компания, храна и напитки на нашия бивак.
Вариант две за западен бряг:
Гребане от Порто Куфо до носа на Ситония, това е една класическа каяк разходка до най-изпъкналата част на полуострова където морето е издълбало от двете страни на носа два невероятно красиви плажа с разстояние между тях пет метра. Тръгването и връщането от плажа на Порто Куфо също е съпроводено с много красиви гледки към вертикалните скали на тесния като гърло на бутилка вход към залива.
Този вариант е в случай, че вятъра е силен и времето от нашата страна на полуострова е неподходящо за каякинг, тогава обикновено от западната страна на Ситония е спокойно и тихо. За това и можем да тръгнем от Порто Куфо до западната част на носа. Разбира се този вариант ако има желание от групата можем да си го планираме и без да има проблем с времето.

Четвърти ден-вторник:
За да може да усетим истинската атмосфера на този къмпинг и прекрасния му плаж, както и да си починем от натрупалата се умора, в този ден ще се наспим и след това всеки може да се забавлява, както иска. Плаж, море, фрапе или бира или отново леко раздвижване. В близост до плажа има страхотни скали за шнорхелинг, до които може да ви заведем и да си направим страхотни подводни снимки, а за желаещите йога, практиката този път ще е преди закуска.
Към 15 ч. трябва да сме събрали бивака и да потеглим за България. Очаквано пристигане в София около 22 ч.

Екскурзията е подходяща за начинаещи каякари и любителите на йога.
Всеки който е на почивка в района или на къмпинга може да се включи в събитието както за цялото време, така и за по-малко дни!

Цена: 450 лв. (при група от минимум 7 човека)
Цената включва: транспорт от София до Халкидики и обратно, както и местни трансфери, каяк инструктор и обучение по време на трипа, каяк и необходимата за него екипировка (жилетка, гребло, шприцка, неопренови ръкавици и яке), къмпинг екипировка с всички удобства за спане и хранене (палатка, шалте, чувал, маси и столове, газов котлон и прибори за готвене, барбекю и др.),сертифициран йога инструктор за четири или пет йога практики , застраховка за водни спортове.
Цената не включва: три броя нощувки (около 12 евро/вечер на човек в двойна или около 16 евро/вечер в единична палатка ), храна, напитки и лични разходи.
Допълнение:
Всеки, който има лична екипировка за къмпинг може да я донесе и да я ползва.

Цена без транспорт за цялата програма: 400лв
Цена без транспорт за един ден участие в програмата 135лв.

Фирмата си запазва правото да прави промени в програмата с оглед на метеорологичната прогноза и други фактори, касаещи безопасността на клиентите.

Каяк водач: Любомир Свитков
Йога инструктор: Светла Свиткова

Тел.0888878280
Тел.0894629396