Предстоящо Събитие

С каяк на Беглика и Широка Поляна (26 юли до 28 юли 2024 г. )

За да опознаете Родопските прелести , за да се насладите на природата от всяка гледна точка ние ще ви предложим един класически каяк трип до яз. Беглика и Широка Поляна в рамките на един уикенд.
В спокойно време водата отразява като огледало и най-дребния детайл на планината и сякаш красотата и сякаш става двойно повече. Вечер при залез слънцето се спуска над гората и огрява в топъл контражур нашата диря набраздила водата от спокойно плаващите каяцинашите. Лагерния огън с аромата на вкусна храна за вечеря ,сутрешната мъгла която се стели над езерото ,утринната зора която прониква през нея и всичко това полято с много зеленина и горска прохлада можете да почувствате и видите ако се включите в нашия каяк-трип. Сутрините можем да правим йога посрещайки слънцето, а вечерите ще прекараме до лагерния огън и ще споделим добро настроение, храна, топлина и преживелици.
Ако искате да се включите в това начинание, запознайте се с нашето предложение:

Ден първи:
Тръгваме в петък в 13:30ч. от спирката на метрото до магазин Метро на Цариградско шосе в посока Беглика. Можем да спрем за провизии храна и напитки по пътя. Около 17ч. ще сме на брега на яз.Голям Беглик, ще разтоварим каяците и следва инструктаж за да се подготвим за гребане. Ще качим багажа в една моторна лодка и тя ще го закара на мястото за спане. а ние с каяците без да бързаме ще тръгнем след нея. Днес гребането ще е сравнително кратко с цел да свикнете с гребането и да се опознаем. Ще направим обиколка по десния бряг на язовира, ще влезем в един-два залива и след това почти по залез ще акостираме на Чатъма, където ще спим следващите нощи. Чатъма е невероятно масто на което отдавна сме оставили част от сърцата си там и сме сигурни, че и при вас ще стане така. Тук ще се настаним в малки къщи по двама или трима в стая. Условията са семпли, тоалетната и банята са навън, но това не променя обаянието на това място ( при запълване на местата за спане може да се спи на палатка) . Вечерта който има желание ще можем да изпратим слънцето с каяка и да снима залеза. Следва вечеря край огъня и нощувка.

Ден втори:
Днес имаме всичкото време на земята и за това не бързаме за никъде. Който желае може да се включи в сутрешната Йога и след това можем да си направим закуска и кафе докато съзерцаваме езерото и гората. На каяците ще се качим около 10:30ч. и поемаме на обиколка. Можем да вземем храна и напитки за през деня. Ще обиколим няколко островчета и заливи преди да спрем на поляната на Беглика фест да си починем и обядваме. Следобед се качваме отново на каяците и ще гребем до острова, за да направим кратък горски преход до пещерата . Разбира се, който предпочита, може да остане на брега и да чака групата, съзерцавайки пейзажа, а останалите ще направим така нареченото пещерно проникване, което макар и кратко, ще е доста забавно и емоционално. След това ще довършим обиколката на язовира и ще акостираме следобяда на Чатъма. Ако на някой не му е стигнало натоварването за деня и има още енергия за изразходване може да си наеме велосипед за час или два преди вечеря или просто да се разходи в района. Вечерта ще запалим огън, ще си приготвим храна и ще се радваме на добрата лагерна атмосфера.

Ден трети:
Днес е деня за каякинг в яз. Широка Поляна. Сутринта след закуска събираме багажа, напускаме Чатъма и отплаваме с каяците към нашия земен транспорт. Качваме лодките и багажа и се отправяме към следваща ни дестинация. Преди обяд сме вече на брега на яз. Широка Поляна за да направим следващата разходка. Качваме се отново на каяците и с лежерно темпо се отправяме покрай брега към другия край на язовира, като можем да спрем на малък остров за почивка. След час и малко ще акостираме на поляната на комплекс Романтика и ще направим обяд и почивка в ресторанта на комлекса с хубави гозби и напитки. След почивката се качваме отново на лодките и по другия бряг с леко темпо се прибираме към транспорта. Около 16ч. сме качили каяците и багажа и тръгваме към София. След всичко преживяно, изпълнени с емоции вече е време да се приберем. Oчакваното пристигане е към 19:30-20ч.

Екскурзията е подходяща за начинаещи и напреднали в каякинга . Велосипедите се наемат на място при желание за допълнителна разходка. В нашата логистика не е включено превоз на велосипед.Храна и напитки взимате по ваш избор, можем да си ги приготвим на огън(сач), или газов котлон.
Ще ни трябват топли и бързосъхнещи дрехи, като за планински преходи, както и дрехи за преобличане. Бързосъхнещите материи и дишащите мембрани са препоръчителни. За вечерта са нужни полар и топло яке.

Цена - 290 лв. при мин.група от 6 човека.
Цената включва: транспорт и логистика, каяк и екипировка, застраховка, каяк водач, йога инструктор, инструктаж и обучение.
Цената не включва: нощувка 50 лв за две вечери и 5 лв за чаршафи(може да си носите чувал), вариант на палатки 5лв на човек на вечер, превоз на основния багаж с лодка до мястото за настаняване -10лв/човек.
Който е със собствен транспорт цената е 280лв

За въпроси и записване: info@nomadteam.bg
Водач: Любомир Свитков
tel.0888878280